Inrichting openbare ruimte Bosackergehucht

Woensdag 16 november 2022

Het gebied Zilverackers krijgt steeds meer vorm. Inmiddels is gestart met de bouw van woningen in Bosackergehucht. Wij willen u graag informeren hoe deze buurt eruit komt te zien. Tussen 16 november en 7 december kunt u de plannen bekijken, vragen stellen en reageren. Dan is namelijk de periode voor 'inzage voorlopig ontwerp' van dit inrichtingsplan.

Groene woonbuurt

Bosackergehucht is een groene woonbuurt en vormt de overgang van bos naar akkerlandschap. Het bos is overal voelbaar en zichtbaar. De Eindhovensebaan loopt als een laan tussen Bosackergehucht noord en zuid heen.

De wegen in de woonbuurten zien er smal uit. Het regenwater loopt door een brede goot in het midden van de straat naar de waterbergingen in en rondom Bosackergehucht. De parkeerplaatsen worden uitgevoerd als groene parkeerplaatsen zodat regenwater in de bodem kan wegzakken. Bij hitte blijft het koeler, want groen wordt tijdens warme dagen minder heet.

Natuur in de wijk

We bouwen de wijk ‘natuurinclusief’. Dat wil zeggen dat de natuur een belangrijk onderdeel is van de nieuwe wijk. We planten bijvoorbeeld verschillende bomen en struiken met vruchten en zaden. Ook hangen we (nest)kasten op voor verschillende vogels en vleermuizen. De soorten bomen en planten passen bij de sfeer van een bos. Denk hierbij aan de Grove Den, Linde en Lijsterbes.

Reageren

Heeft u vragen of wilt u reageren op het inrichtingsplan? Stuur dan een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl. Vermeld in de onderwerpregel 'voorlopig inrichtingsplan Bosackergehucht'. U kunt ook bellen naar het verkorte telefoonnummer 14 040. 

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek