Onderhoudswerkzaamheden bosgebied ‘t Look

Maandag 21 november 2022

We beginnen met onderhoud in het bosgebied rondom ’t Look en Heikant. Dit doen we elk jaar. Afgelopen jaren zijn de grotere bomen uitgedund. Komende winterperiode is er vooral aandacht voor het verbeteren van de biodiversiteit. Dode en gevaarlijke bomen langs paden en erfgrenzen met woningen verwijderen we tijdens het werk. Voor maart 2023 zijn de werkzaamheden klaar.

Verbetering biodiversiteit

Om de biodiversiteit te versterken verwijderen we uitheemse soorten als laurierkers. Gewenste soorten als lijsterbes, hazelaar en vuilboom krijgen meer groeiruimte. Op uitheemse boomsoorten zitten veel minder verschillende insecten dan op inheemse boom- en struiksoorten. Voor behoud van de biodiversiteit is het dus van belang dat er genoeg inheemse soorten aanwezig zijn.

Als bij de uitvoering open ruimten in het bos ontstaan, planten we deze weer aan met inheemse struik- en boomsoorten. Bosgroep Zuid Nederland markeert de bomen voor de start van de werkzaamheden.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek