Reflectionday: ‘Zorg dat je te zien bent in het donker’

Dinsdag 22 november 2022

Woensdag 16 november kregen alle leerlingen uit groep 7D van basisschool Dick Bruna (’t Heike) een reflectiehesje van wethouder Jeroen Rooijakkers. Alle 14 basisscholen in Veldhoven doen dit jaar mee aan Reflectionday. Zo krijgen 3.100 kinderen verkeersles van hun eigen leerkracht. De les duurt ongeveer 25 minuten en gaat over zichtbaarheid en reflectie.

Wethouder Jeroen Rooijakkers:

“Wij vinden verkeersveiligheid in Veldhoven belangrijk en daar werken we hard aan. Dat doen we bijvoorbeeld door educatie en diverse verkeersveiligheidsacties en -campagnes in te zetten. Vooral schooljeugd is kwetsbaar in het verkeer. Kinderen moet je een goede basis bieden om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Daarom deelde ik op woensdag 16 november reflectiehesjes uit aan leerlingen van groep 7D: Zorg dat je te zien bent in het donker en trek dat hesje aan!”

Project Reflectionday

Reflectionday is een project dat door VanSchijndelAdvies (VSA) is ontwikkeld. Zichtbaarheid en reflectie staan hierin centraal en zorgen voor een betere verkeersveiligheid. De dag is een aanvulling op de landelijke fietsverlichtingscampagne. Tijdens de donkere dagen is het belangrijk dat we goed zichtbaar zijn in het verkeer. Dat kan heel eenvoudig met het gebruik van reflectiematerialen, zoals hesjes. Door goed op te vallen neemt de verkeersveiligheid alleen maar toe. Reflectionday loopt in de winterperiode van 1 december tot en met 21 januari 2023.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek