Eenmalig extra geld voor inwoners met een laag inkomen

Donderdag 8 december 2022

Gemeente Veldhoven geeft eenmalig extra geld aan inwoners met een laag inkomen. Veldhoven doet dit omdat de energieprijzen flink zijn gestegen. Ook producten in winkels zijn duurder geworden. Daarom verhoogt de gemeente de energietoeslag van 2022 eenmalig met € 200,-. Daarnaast ging de gemeente bij het berekenen van de energietoeslag tot nu toe uit van een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. De gemeente verruimt dit percentage nu eenmalig naar 130%. Hierdoor kunnen méér Veldhovenaren energietoeslag aanvragen.

Zo werkt het

  • Heeft u in 2022 al energietoeslag gekregen? Dan krijgt u automatisch € 200,- extra van ons. U hoeft niets te doen.
  • Heeft u in 2022 energietoeslag aangevraagd? Maar hebben wij hierover nog geen besluit genomen? Dan hoeft u niets te doen. Wij bekijken uw aanvraag alsnog en u krijgt meteen € 1.500,- (of € 900,- voor kamerbewoners) als we het toekennen.
  • Heeft u eerder een aanvraag gedaan die is afgewezen omdat u meer inkomen had dan 120% van de bijstandsnorm? Dan beoordelen we uw aanvraag opnieuw. U hoeft niets te doen. We rekenen nu met een percentage van 130% van de bijstandsnorm.
  • Heeft u nog geen eerdere aanvraag gedaan en heeft u een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen.

Energietoeslag aanvragen

U vraagt energietoeslag aan via de pagina Energietoeslag. Daar leest u ook wanneer u wel of geen recht heeft op energietoeslag. Aanvragen van de energietoeslag over 2022 kan tot 1 mei 2023. Als u energietoeslag aanvraagt of heeft aangevraagd, hoort u binnen 8 weken van ons.

Heeft u moeite met het online aanvragen van de energietoeslag? U kunt een papieren aanvraagformulier met uitleg ophalen bij de receptie van het gemeentehuis (Meiveld 1). U kunt ook bellen naar 14 040. Wij sturen het aanvraagformulier dan op. 

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek