Waait de wind ook door úw huis?

Dinsdag 20 december 2022

Voelt u ook soms de wind door uw huis waaien, bijvoorbeeld op zolder of in de hal? De (doorvoer) gaten en kieren van veel huizen in Veldhoven van vóór 2010 zijn niet of slecht afgedicht. Misschien hoort uw type huis ook daarbij. Afdichten kan wel 10 tot 20 procent schelen op uw energierekening. Want via kieren en gaten gaat de warmte verloren op die plaatsen waar juist vaak niemand komt.

Veldhoven Duurzaam heeft een apparaat waarmee we kunnen meten hoe luchtdicht uw huis is. Dat heet ‘de Blowerdoortest’ en die is al in een aantal huizen in Veldhoven gedaan. Tijdens de test maken we luchtlekken in een huis zichtbaar. Daarna kunnen de bewoners aan de gang om die te dichten.

Hoe werkt zo’n test?

Het is een test die een ochtend in beslag neemt en daarom willen we dit het liefst doen voor een groep van 5 of meer buurtbewoners die in huizen van hetzelfde type wonen. Zo kunt u de resultaten goed delen met uw buren. De buren kunnen misschien ook meelopen in de test om zelf te zien waar de luchtlekken zitten.

Maak een afspraak

Heeft u goede contacten met uw buren in een eenzelfde type huis en willen jullie weten hoe lek jullie huizen zijn? Stuur dan een mail naar info@veldhovenduurzaam.nl voor een aanvraag! 

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek