Aanslag gemeentebelastingen - 2023

Woensdag 22 februari 2023

In de laatste week van februari 2023 zijn de aanslagen gemeentebelastingen 2023 verstuurd. Op het aanslagbiljet staan alle gemeentelijke belastingen die u moet betalen. Denk aan de onroerendezaakbelasting (OZB), rioolheffing en afvalstoffenheffing. U ontvangt de aanslag per post of in de Berichtenbox van MijnOverheid. Houd uw (digitale) brievenbus dus goed in de gaten.

Geen aanslag ontvangen?

Hebt u de aanslag gemeentebelastingen 2023 begin maart 2023 niet per post of digitaal ontvangen? Via de Digitale Belastingbalie (bij Mijn aanslagen) kunt u altijd uw aanslag inzien. Lukt het u niet om de aanslag digitaal te bekijken? Stuur dan een email naar gemeente@veldhoven.nl. Of bel naar het verkorte telefoonnummer 14 040. Wij sturen u dan een kopie van het aanslagbiljet toe.

Digitale Belastingbalie

U kunt uw gemeentelijke belastingzaken gemakkelijk inzien en regelen via de Digitale Belastingbalie. Om in te loggen hebt u uw DigiD nodig.

U kunt bijvoorbeeld:

  • uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen inzien
  • uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen betalen via iDeal
  • automatische incasso aanvragen, wijzigen of stopzetten
  • uw rekeningnummer, e-mailadres en telefoonnummer wijzigen
  • het openstaande bedrag raadplegen
  • een betalingsregeling aanvragen
  • kwijtschelding aanvragen
  • uw hond aan- of afmelden
  • uw taxatieverslag inzien (bij Mijn documenten)

Meer informatie

In het Veldhovens Weekblad is uitgebreid aandacht besteed aan de gemeentebelastingen. In het Belastingnieuws van 22 februari 2023 (PDF, 1.3 MB) vindt u alles wat u moet weten. Meer informatie over de gemeentelijke belastingen leest u via de pagina Belastingen.

Vragen

Hebt u vragen over de aanslag? Vul dan het formulier Contact belastingen in of stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl met in het onderwerp waar uw vraag over gaat (bijvoorbeeld “afvalstoffenheffing”). Of bel naar het verkorte telefoonnummer 14 040. Wilt u bezwaar maken tegen de WOZ-waarde? Lees dan verder op de pagina Bezwaar tegen belastingaanslag of WOZ-waarde.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek