Ook u kunt meedoen!

Dinsdag 7 maart 2023

In Veldhoven willen we dat iedereen mee kan doen. Daarom heeft de gemeente de meedoenvoorziening, die activiteiten toegankelijker maakt voor inwoners met een kleine beurs. Want wat als uw inkomen niet voldoende is voor u of uw kinderen om mee te doen aan activiteiten? Informeer naar de mogelijkheden!

De gemeente kent verschillende voorzieningen en regelingen die uw inkomen ondersteunen. Naast bijvoorbeeld de collectieve zorgverzekering is er de meedoenvoorziening. Via deze regeling kunt u vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportvereniging of van de bibliotheek. Wat er precies wordt vergoed en welke organisaties/verenigingen meedoen staat op de pagina Meedoen-voorziening.

Om gebruik te kunnen maken van de meedoenvoorziening moet uw inkomen lager zijn dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Ook heeft u niet meer spaargeld of vermogen dan u voor de bijstand mag hebben.

Veldwijzer

Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Als uw inkomen onder een bepaalde grens valt, kunt u niet alleen een beroep doen op de Meedoenvoorziening, maar ook  gebruik maken van andere regelingen van de gemeente, Stichting Leergeld (voor activiteiten voor uw kinderen) en de Voedselbank. Denkt u in aanmerking te komen voor een of meer regelingen, ga dan langs bij Veldwijzer aan de Sterrenlaan 15. Daar wordt gekeken op welke regelingen u recht heeft en u wordt meteen geholpen met het aanvragen daarvan. U hoeft dan maar een keer een formulier in te vullen.

Contact

Ga langs bij Veldwijzer aan de Sterrenlaan 15. U hoeft geen afspraak te maken. Veldwijzer is open op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Op donderdag kunt u ook ’s avonds tussen 19.00 en 20.00 terecht. Veldwijzer is telefonisch te bereiken op nummer 040 2092044.

U kunt ook zelf een regeling aanvragen of hiervoor een afspraak maken bij de gemeente. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl en vermeld in de onderwerpregel inkomensondersteuning of bel het verkorte telefoonnummer 14 040. Meer informatie over alle regelingen van de gemeente vindt u op de pagina Zorg en ondersteuning.

In Veldhoven sta je niet alleen. Heb je zorgen of problemen? Blijf er niet mee rondlopen en kom langs bij Veldwijzer, Daar denken we graag met je mee. Bureau Sociaal Raadslieden helpt bij het in kaart brengen van jouw financiële problemen en helpt bij het treffen van maatregelen om te voorkomen dat jouw schulden groter worden. Voedselbank, Stichting Leergeld en gemeente Veldhoven bieden regelingen die het net wat makkelijker voor je maken. U kunt ook bij Veldwijzer terecht als u gebruik wilt maken van de diensten van Swove of Cordaad.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek