Startsein werkzaamheden nieuwe fietsverbinding De Run - High Tech Campus

Dinsdag 14 maart 2023

Op vrijdag 10 maart gaf wethouder Jeroen Rooijakkers officieel het startsein voor de werkzaamheden van de nieuwe fietsverbinding. Dat deed hij samen met Eric van Avendonk, regiodirecteur bij BAM Infra Nederland en Rob Leenders, bedrijfsleider BAM Wegen Zuidoost.

Wethouder Jeroen Rooijakkers: Ik ben trots dat we zijn gestart met dit mooie project, weer een stap dichterbij een beter bereikbaar Veldhoven. Eind dit jaar is de fietsverbinding klaar en hebben we een veilige en snelle route tussen twee hele grote en zeer bepalende campussen: ASML en de High Tech Campus.

Aantrekkelijke en veilige fietsroute

Een aantrekkelijke en veilige fietsroute kan de druk op het wegennet rondom de Kempenbaan en de N2 verminderen. We willen de bereikbaarheid van De Run verbeteren en in de toekomst garanderen. Fietsers zijn een belangrijke doelgroep. Daarom heeft de gemeente Veldhoven samen met partners gemeente Eindhoven, provincie Noord-Brabant, ASML en de Rijksoverheid een maatregelenpakket opgesteld. Eén van de maatregelen is de fietsverbinding De Run – High Tech Campus. Lees meer over de nieuwe fietsroute op de projectpagina.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek