Hulp van gemeente bij geldzorgen

Dinsdag 11 april 2023

Hebt u moeite om rond te komen? Ontstaan er schulden? Dan is het belangrijk dat u snel hulp zoekt. De gemeente kan u daarbij helpen.

Bijvoorbeeld door:

  • Het vinden van een oplossing voor uw schulden.

  • Het beheren van uw financiën via budgetbeheer.

  • Het coachen naar een bestaan zonder schulden.

  • Het aanbieden van regelingen die meer financiële ruimte geven.

Actief hulp vanuit de gemeente

De meeste mensen aarzelen om hulp te vragen bij financiële problemen. Het risico daarvan is dat schulden zich opstapelen en verder groeien. Wij willen graag voorkomen en inwoners vroegtijdig helpen. Verschillende partijen melden het daarom automatisch bij de gemeente als inwoners een betalingsachterstand hebben. Bijvoorbeeld zorgverzekeraars, energieleveranciers, het drinkwaterbedrijf, woningcorporaties en particuliere verhuurders. We nemen dan contact op met deze inwoners en bieden actief hulp aan. Hiermee willen  we voorkomen dat de geldzorgen uit de hand lopen.

Meedoen-voorziening

Zijn activiteiten buitenshuis voor u te duur? Door de Meedoen-voorziening kunt u meedoen met een activiteit, lid worden van de bibliotheek én een tegemoetkoming krijgen in de kosten van internet. Een activiteit kan bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportvereniging zijn. Of het volgen van een cursus. Alle informatie en voorwaarden vindt u op de pagina Meedoen-voorziening.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de pagina Schulden of neem direct contact op. Dat kan door een e-mail te sturen naar gemeente@veldhoven.nl of bel het verkorte telefoonnummer 14 040.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek