Start aanleg Groenblauwe zone Heikant-Oerle

Dinsdag 25 april 2023

De aanleg van de Groenblauwe zone is gestart. Een groenblauwe zone is een parkachtig groen en waterrijk gebied, waar ook  ruimte is voor recreatie. De werkzaamheden zijn eind 2023 klaar. De omwonenden zijn hierover geïnformeerd.

We zijn begonnen met voorbereidende werkzaamheden. Zo verwijderen we, na een controle op flora en fauna, de bomen en struiken die de werkzaamheden in de weg staan. In het najaar plant de aannemer nieuwe bomen en struiken. Na het verwijderen van bomen en struiken starten de graafwerkzaamheden. Dit gebeurt in fases.

Fase 1A en Fase 2 starten in mei. Als Fase 1A klaar is, start Fase 1B. Zodra werkzaamheden Fase 2 klaar zijn, start Fase 3.

Groenblauwe zone

Met de aanleg van de Groenblauwe zone verandert het park tussen Heikant en Oerle. Er komen bassins voor de opvang van regenwater dat vervolgens naar de Rundgraaf zal stromen. Wilt u het ontwerp van de Groenblauwe zone bekijken? Deze vindt u op de pagina Groenblauwe zone.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek