Start eerste project KempenStroom

Dinsdag 29 augustus 2023

In oktober start het eerste project van Coöperatie KempenStroom: Zonnedak de Hoeve in Zandoerle. Hier worden 763 zonnepanelen geïnstalleerd.

Aan dit project kunnen alleen leden van KempenStroom, die wonen in de zogenaamde postcoderoos (postcodes rond het project), financieel deelnemen. Dit is een voorwaarde voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) waarvan KempenStroom in dit project gebruik maakt. Het gaat om de volgende postcodegebieden: 5501, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507 en 5511. Kijk voor meer informatie op de website van KempenStroom of bezoek de volgende bijeenkomsten: 

 • Informatiebijeenkomst Zonnedak de Hoeve op 4 september om 19.30 uur
  Tijdens deze avond krijgt u uitgebreid informatie over Zonnedak de Hoeve en over het deelnemen aan dit project via het aankopen van KempenStroomDelen. De bijeenkomst vindt plaats in d’Ouw School Oude Kerkstraat 18 in Veldhoven.
   
 • Startschot financiële participatie op 5 september 
  Heeft u interesse om financieel deel te nemen aan Zonnedak de Hoeve? We gaan 5 september van start met het uitgeven van KempenStroomDelen. Bij aankoop van KempenStroomDelen participeert u financieel in het Zonnedak. Goede redenen om dit te doen: u levert een mooie bijdrage aan de energietransitie in onze regio en het levert u een goed rendement op. Met het geld dat de KempenStroomDelen opbrengen, wordt het Zonnedak gerealiseerd. Bij deelname aan dit project is het niet zo dat u direct stroom krijgt van Zonnedak de Hoeve. De opgewekte stroom wordt verkocht aan een energieleverancier. Met de opbrengsten worden de lopende kosten van het project gedekt en kan er jaarlijks rente worden uitgekeerd over de KempenStroomDelen.
   
 • Webinar over Zonnedak de Hoeve op 19 september om 20.00 uur
  Op dinsdag 19 september is er een online bijeenkomst over Zonnedak De Hoeve. Ook tijdens deze Webinar krijgt u uitgebreid informatie over Zonnedak de Hoeve en deelnemen door het aankopen van KempenStroomDelen. U kunt zich opgeven voor de Webinar via deze link of via de website van KempenStroom. Na aanmelding ontvangt u de link voor de online bijeenkomst van Bibliotheek de Kempen via een e-mail.

Spreekuur Informatiecentrum Veldhoven Duurzaam

Wilt u zich liever persoonlijk laten informeren? Kom dan binnenlopen tijdens één van onze spreekuren in Informatiecentrum Veldhoven Duurzaam (in City Passage, tegenover InterToys). De bestuursleden zijn op 9, 16, 23 en 30 september van 13.00 tot 16.30 uur aanwezig voor al uw vragen.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek