Aantal openbare laadpunten voor elektrische auto’s gaat fors omhoog

Dinsdag 5 september 2023

Nu steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto zijn er meer oplaadpunten nodig in de openbare ruimte. Daarom gaat de gemeente Veldhoven het aantal laadpunten verhogen van 158 nu naar 622 in 2025.

Waar die laadpunten komen is afhankelijk van veel verschillende zaken. Daarvoor kijken we naar de opbouw van de bevolking in een straat, het aantal auto’s per adres en het aantal woningen zonder eigen oprit. Mensen die een eigen oprit hebben, kiezen meestal voor een eigen oplaadpunt en maken geen of minder gebruik van een openbaar laadpunt.

Tussen twee parkeerplaatsen

De laadpalen komen tussen twee openbare parkeerplaatsen in te staan. Er kunnen dus altijd twee auto’s tegelijkertijd worden opgeladen.  Maar… voorlopig is maar één van de twee parkeerplekken echt gereserveerd voor elektrische auto’s. Op de tweede parkeerplek mogen ook andere auto’s parkeren. Elke twee jaar wordt de kaart waarop de laadpunten staan aangegeven, bijgewerkt. Dan kijken we ook waar nog meer laadpunten nodig zijn.

Bezwaar maken kan

Met de extra laadpalen spelen we in op de verwachte groei van het aantal elektrische auto’s. Waar we de laadpalen precies gaan plaatsen staat nog niet definitief vast. De gemeente ontwikkelt een plankaart, waarop de gekozen nieuwe laadpaallocaties staan aangegeven. Mocht iemand bezwaar willen maken tegen een bepaalde locatie, dan kan hij of zij reageren. Eventueel passen we de plaatsen aan. Omwonenden ontvangen een brief zodra duidelijk is waar de laadpalen komen. Ook dan kunnen zij nog reageren als zij het niet eens zijn met de laadpaallocatie.

Energieleverancier Vattenfall is eigenaar van de publieke laadpalen in Veldhoven. De gemeente is verantwoordelijk voor de plaatsen waar de laadpalen komen.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek