Nieuwe volière kinderboerderij

Donderdag 14 september 2023

Gemeentelijke kinderboerderij De Hazewinkel krijgt een nieuw nachtverblijf voor parkietachtigen. Het vorige stamde uit 1976 en was aan vervanging toe. We bouwen het nieuwe verblijf in eigen beheer en gebruiken Veldhovense douglassparren.

In het nieuwe nachtverblijf komt een volière met parkietachtigen, zoals de grasparkiet, valkparkiet, rosella en kakariki. Deze vogels zijn nu tijdelijk in een andere volière gehuisvest.

Gemaakt in Veldhoven

Het verblijf is gemaakt van hout van enkele douglassparren uit Veldhovens bosgebied die moesten worden gekapt. Deze bomen blijven in Veldhoven en krijgen een nieuwe bestemming, onder andere op de Kinderboerderij.

Onze medewerkers hebben zelf alles in de timmerwerkplaats voorbereid en monteren het verblijf als bouwpakket op de kinderboerderij. Zij tilden de kap van 6 bij 6 meter begin deze maand met een kraan op de staanders. Daarna monteerden ze alles af, zodat de dakbedekking erop kan. Later deze maand monteert een bedrijf het gaas en kunnen de vogels terug in de oorspronkelijke volière.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek