Ik moet himmel niks!

Maandag 20 november 2023

Jongvolwassenen ervaren regelmatig prestatiedruk. Ze voelen druk om aan verschillende verwachtingen te voldoen. Goede cijfers, online aanwezigheid, een sociaal leven, enzovoort. Die sociale verplichtingen, groepsdruk én prestatiedrang zijn niet altijd even gezond. Ze mogen daarom best vaker even denken: ik moet himmel niks! DE STAP naar gezonder is een campagne gestart gericht op het verminderen van prestatiedruk, en dus even ‘himmel’ niets moeten.

Wethouder Stroeks: “Tegenwoordig voelen jongvolwassenen zowel offline als online heel veel druk. Ze willen erbij horen, moeten van alles, staan altijd aan en willen niets missen. Dat is niet gezond. Daarom juich ik de campagne ‘Ik moet himmel niks’ toe! En hoop ik dat jongvolwassenen gaan beseffen dat ze af en toe helemaal niets moeten.”

De campagne is bedoeld voor jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar. Via een online test kunnen ze zien hoeveel last ze hebben van prestatiedruk. En vervolgens geeft de ‘DE STAP naar gezonder’ concrete tips hoe ze hierin voor zichzelf kunnen zorgen.

Een herkenbaar thema voor jou of iemand in je omgeving? Neem een kijkje op de campagnewebsite en doe de test!

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek