Gemeente werkt aan oplossingen voor gebrek aan stroom in nieuwe school

Dinsdag 21 november 2023

De gemeente Veldhoven stelt alles in het werk om de nieuwe school Zilverackers te voorzien van elektriciteit. Recent werd duidelijk dat netbeheerder Enexis de school in Huysackers de komende jaren niet van stroom kan voorzien. Er is amper ruimte op het netwerk voor nieuwe aansluitingen.

Alle opties worden meegenomen

De gemeente werkt aan oplossingen, maar weet nog niet wat de beste oplossing precies is. Alle opties worden meegenomen, ook juridische. Normaal gesproken behandelt Enexis aanvragen op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. De Autoriteit Consument & Markt (AMC), die hiervoor de regels bepaalt, geeft aan dat er voorrang mag zijn voor organisaties met een maatschappelijke functie. Daar vallen ook scholen onder.

Alternatieven

De school wordt eind februari 2024 opgeleverd en heeft dan nog een paar maanden nodig om in te richten en op te starten. Er is dan ook al elektriciteit nodig. Mocht het niet lukken om tijdig een aansluiting te krijgen, dan onderzoeken we alternatieven, zoals dieselgestookte boilers, batterijen en zonnepanelen. Uitgangspunt is en blijft: de school gaat volgens plan open.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek