Tijdelijk geen afspraak nodig op donderdagochtend

Dinsdag 2 januari 2024

Langskomen in het gemeentehuis, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort, kan vanaf 18 januari ook zonder afspraak. Inwoners van Veldhoven mogen binnenlopen voor een aantal diensten op donderdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur.

De gemeente werkt in principe alleen op afspraak. Omdat wij meer maatwerk willen bieden, proberen we uit of we inwoners beter kunnen helpen wanneer ze niet van tevoren een afspraak hoeven te maken. Wie zonder afspraak naar het gemeentehuis komt, hoeft zich alleen te melden en misschien te wachten op andere inwoners.

Proef

Deze ‘vrije inloop’ op donderdagochtend is er iedere week tot en met december 2024 (met uitzondering van de dagen waarop het gemeentehuis dicht is, zoals Hemelvaartsdag). Tijdens de proef kijken we of en hoe de vrije inloop een meerwaarde heeft voor inwoners van Veldhoven. We kunnen de proef tussentijds veranderen.

Binnenlopen kan voor de volgende diensten:

 • Aanvraag identiteitskaart
 • Aanvraag paspoort
 • Aanvraag rijbewijs
 • Afvalpas
 • Betalen gemeentelijke belastingen
 • Bewijs van in leven zijn
 • Doorgeven verhuizing; binnen en naar Veldhoven
 • Garantverklaring
 • Gezondheidsverklaring
 • Legaliseren handtekening
 • Omwisselen buitenlands rijbewijs
 • Omwisselen rijbewijs
 • Parkeerkaarten
 • Uittreksel Basisregistratie
 • Uittreksel Burgerlijke Stand
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Vermissing identiteitskaart
 • Vermissing paspoort

Controleer zelf van tevoren wat u moet meenemen. Ga naar onze website en typ de naam van de dienst of het product in de zoekbalk rechts bovenin. Op de bijbehorende webpagina leest u of u bijvoorbeeld een identiteitsbewijs en geld nodig heeft.

Afspraak maken

Staat de dienst die u zoekt er niet tussen? Of wilt u liever langskomen op een ander moment? Maak dan een afspraak via de pagina Afspraak maken of bel 14 040. Veel is ook online te regelen. Zoek daarom altijd eerst naar het product of de dienst op onze website. Daar leest u welke mogelijkheden er zijn.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek