Betaal de gemeentelijke belastingen automatisch

Dinsdag 16 januari 2024

Eind februari krijgt u de aanslag gemeentebelastingen 2024. U krijgt deze thuis in de brievenbus of in de digitale Berichtenbox van MijnOverheid. U kunt het ons en uzelf gemakkelijker maken door ons deze belastingen automatisch van uw bankrekening te laten afschrijven.

Wij versturen geen acceptgirokaarten meer. U moet zelf op tijd betalen en vermeldt daarbij het vorderingsnummer.

  • Betaalt u in één keer? Doe dat dan voor de eerste vervaldag.
  • Betaalt u liever in twee termijnen? Betaal dan minimaal de helft voor de eerste vervaldag en het andere deel voor de tweede vervaldag.

De vervaldagen leest u op het aanslagbiljet. U kunt de betaling ook automatisch regelen.

Automatische incasso

U kunt ook kiezen voor automatische incasso. Wij schrijven het totaalbedrag dan automatisch van uw bankrekening af. Dit doen we in maximaal tien termijnen. U betaalt kleine bedragen per keer. Ook hoeft u de betaaltermijnen niet in de gaten te houden.

Zo regelt u automatische incasso

U kunt zich aanmelden voor automatische incasso via de Digitale Belastingbalie. Dit werkt snel en gemakkelijk.

  • U kunt zich ook aanmelden met een machtigingskaart.
  • Heeft u geen DigiD? Vraag een machtigingskaart aan met een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel 14 040. U kunt ook een machtigingskaart ophalen bij de receptie van het gemeentehuis. Stuur de machtigingskaart ingevuld en ondertekend terug.

Meldt u zich aan voordat wij de aanslagen hebben gemaakt? Dan staan de termijnen eind februari op het aanslagbiljet. Als u zich later aanmeldt, krijgt u een brief. Daarin staat dan welk bedrag wanneer wordt afgeschreven.

Heeft u moeite met het betalen van de gemeentebelastingen?

Wacht niet te lang! Voorkom betalingsproblemen en neem contact met ons op. U kunt afspraken met ons maken over het betalen van de gemeentebelastingen. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel 14 040.

Geef veranderingen tijdig door

Heeft u zich eerder al aangemeld voor automatische incasso van de gemeentebelastingen? En is uw rekeningnummer of de bijbehorende naam veranderd? Geeft dit dan ook aan ons door. Dit kan gemakkelijk en snel via de Belastingbalie (let op: Dit werkt niet als u bij de Bunq bank bent. Bunq werkt hier niet aan mee). U kunt de wijzigingen ook doorgeven met een machtigingskaart.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek