Veldhovense bedrijventerreinen krijgen Keurmerk Veilig Ondernemen

Donderdag 14 maart 2024

De bedrijventerreinen in de gemeente Veldhoven krijgen ook dit jaar weer het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B). Het gaat om De Run/Provincialeweg, Bastion/Bolwerk, Habraken en Zandven.

Het KVO-B bewijst dat op deze bedrijventerreinen ondernemers samenwerken met gemeente, politie, brandweer en andere partijen, om de veiligheid te verbeteren. Samen gaan we overlast en criminaliteit tegen en onderhouden het bedrijventerrein. Naast veiligheid bewaken we ook de infrastructuur, bereikbaarheid, de staat van het vastgoed, verduurzaming en ondernemen ze maatschappelijk verantwoord.

Gemeente Veldhoven kreeg al in 2006 voor het eerst een KBO-B certificaat en vermindert zo de schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid en verbetert de samenwerking.

Over KVO-B

Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid in 2005 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. In het KVO-B maken ondernemers samen met de andere betrokken partijen afspraken, zoals:

  • het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over 'schoon, heel en veilig';
  • beter georganiseerd toezicht door politie;
  • tegengaan van ondermijning en cybercriminaliteit;
  • verkeersveiligheid; investeringen in de openbare ruimte, zoals de groenvoorziening, straatverlichting, enzovoort.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek