Kinderboerderij begint opgeknapt aan zomerperiode

Dinsdag 26 maart 2024

Op de kinderboerderij is dit voorjaar flink verbouwd. Het hekwerk van het hele achterterrein is vervangen en er is een aanpassing gemaakt. Daardoor is het nu mogelijk voor bezoekers om tussen de geiten te lopen. Het nieuwe geitenplein is in de middagen geopend van 12.30 uur tot 15.30 uur. De dierverzorgers hebben de ochtend nodig om de dieren en het terrein te verzorgen.

Het oude hekwerk was door de leeftijd aan vervanging toe. We hebben ons best gedaan om het nieuwe hek er vriendelijker uit te laten zien. Het is lager, makkelijker om doorheen te kijken en het heeft over de hele lengte een leunbuis. Zo hebben bezoekers goed overzicht over de weides.

Extra looppoortje

Ook de poorten zijn vervangen. Wij hebben de puntige vorm van het koeiennachtverblijf wat ingekort. We hebben daar een extra looppoortje gezet met een flinke dranger, die ervoor zorgt dat het poortje automatisch sluit. Dit is de bezoekersdoorgang geworden voor het achterterrein.

Rustweide

Met een extra aanpassing aan de huidige weidepoort hebben we een doorgang gemaakt naar de weide voor alleen de dieren, de rustweide. De dieren kunnen op deze manier zelf kiezen of ze zin hebben om gezellig tussen de mensen te lopen of dat ze de rust opzoeken in de weide. Let op: het is ook niet veilig om de weide te betreden. Met onze grote lakenvelderkoeien is de veiligheid zonder toezicht van een dierverzorger niet te garanderen.

Vijver

Het lage hekwerk rondom de vijver is ook vervangen. Het hekwerk dat voorheen over het eiland van de vijver liep, is weggelaten, om zo de vijver meer te betrekken bij het geheel.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek