Masterplan Citycentrum is vastgesteld

Dinsdag 26 maart 2024

Veldhoven heeft een masterplan voor het Citycentrum. De gemeenteraad stelde dit op 19 maart vast. Dat betekent dat er nu een basis ligt voor ontwikkelplannen voor woningbouw, het winkelgebied, maatschappelijke en culturele voorzieningen, park en een openbare ruimte met veel groen. Want dat is een van de voorwaarden: een groener openbaar gebied met verblijfskwaliteit.

Maar die basis is nog niet voldoende. De stijl en uitstraling van gebouwen en openbare ruimte leggen we vast in een beeldkwaliteitsplan. Daaruit komen voorwaarden waaraan bouw- en inrichtingsplannen moeten voldoen. Zo zorgen we voor een herkenbaar centrum waar oude en nieuwe architectuur samenkomen met straten en pleintjes. Hier gaan we snel mee aan de slag.

Afspraken

Minder zichtbaar maar minstens zo belangrijk zijn afspraken tussen de verschillende eigenaren, zoals de VVE’s, Woonbedrijf, SB Real Estate, ASR en gemeente, en mogelijke ontwikkelaars. Dit is onder andere belangrijk om te zorgen dat iedereen bijdraagt aan het totale centrum. En om te zorgen dat het centrum ook tijdens bouwwerkzaamheden open en toegankelijk blijft. We hebben elkaar nodig om er een succes van te maken!

Blijf op de hoogte

We houden u via onze website op de hoogte van ontwikkelingen, maar ook via onze sociale kanalen en op de website OnsVeldhoven.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek