Brede School Zilverackers klaar voor gebruikers

Vrijdag 29 maart 2024

Op donderdag 28 maart droeg wethouder Thomas van Broekhoven de sleutel van het nieuwe schoolgebouw van Brede School Zilverackers over aan de toekomstige gebruikers. Basisscholen De Brembocht en Dick Bruna, Nummereen Kinderopvang en BSO IK-OOK verlaten de komende tijd hun tijdelijke huisvesting en nemen hun intrek in het nieuwe gebouw aan de Veldacker.

Om het heugelijke feit van de sleuteloverdracht te markeren, begroeven zes kinderen gezamenlijk een tijdcapsule in de gedeelde binnentuin. Alle kinderen van de twee basisscholen en de kinderopvangorganisaties hebben diverse items verzameld die in de tijdcapsule gestopt zijn. Denk aan tekeningen, foto’s van de bouw van de brede school en andere herinneringen.

“Veldhoven groeit en daarmee ook de vraag naar maatschappelijke voorzieningen. Het is dan ook fijn om te zien dat we nu een mooi schoolgebouw hebben voor de kinderen uit Zilverackers, zodat zij in hun eigen wijk naar school kunnen”, aldus Wethouder Van Broekhoven. “Ik wens de kinderen en natuurlijk ook de werknemers enorm veel succes en veel plezier toe op deze mooie plek.”

De nieuwe gebruikers zijn ook blij: “We zien veel toegevoegde waarde om met z’n allen onder één dak te zitten. Het geeft ons letterlijk ruimte. Wij en vooral ook de kinderen, kijken enorm uit naar een gezamenlijke start in het nieuwe pand”.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek