Achtergelaten (brom)fietsen krijgen waarschuwingslabel

Dinsdag 2 april 2024

De gemeente krijgt regelmatig meldingen over ongebruikte, achtergelaten (brom)fietsen. Ze staan lang op een plek en lijken geen eigenaar te hebben. We noemen deze ongebruikte vervoersmiddelen ‘weesfietsen’. Vanaf deze maand krijgen deze weesfietsen een waarschuwingslabel.

Op het waarschuwingslabel staat een datum. De eigenaar van de (brom)fiets krijgt veertien dagen de kans om het vervoersmiddel op te halen. Als dat binnen die termijn niet is gebeurd halen onze handhavers de (brom)fiets weg. Als een (brom)fiets direct gevaar of ernstige hinder veroorzaakt, halen we die meteen weg.

Gemeentewerf

Weggehaalde fietsen bewaren we op de gemeentewerf. (Brom)fietsen met een geschatte waarde van minder dan 450 euro blijven daar twee weken staan. Bij een geschatte waarde van meer dan 450 euro moeten we de (brom)fiets dertien weken bewaren, gerekend vanaf de dag dat hij is weggehaald.

Verloren (brom)fiets melden

Wie een fiets is kwijtgeraakt in Veldhoven kan online een melding maken. Als de beschrijving overeenkomt met een in beslag genomen fiets, nemen wij contact op met de melder.

Beleidsregel

Het werken met fietslabels moet voorkomen dat fietsen zonder eigenaar hinderlijk in de weg staan of gevaar veroorzaken in de openbare ruimte. Daarom heeft het college een beleidsregel vastgesteld. Wilt u deze lezen? Dat kan via de website Overheid.nl.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek