Bekendmakingen overheid direct in uw mailbox

Dinsdag 2 april 2024

Vanaf de week van 22 april 2024 ontvangen inwoners van de gemeente Veldhoven maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. De bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere lokale aankondigingen die zich afspelen binnen een bepaalde straal van het woonadres van de ontvanger.

Het doel van deze nieuwe dienst is om mensen actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op hun leefomgeving. Ook wordt het duidelijker hoe inwoners inspraak krijgen of bezwaar kunnen indienen.

Welkomstmail

U ontvangt eerst een welkomstmail van Overheid.nl. In deze welkomstmail wordt uitgelegd wat u kunt verwachten, op welke manier u de e-mailberichten kunt aanpassen en hoe het afmelden werkt. In de welkomstmail staat ook een verwijzing naar een speciale informatiepagina op de website van de Overheid met meer informatie over Berichten over uw Buurt. Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij u te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid.nl) voordat u op een link klikt.

Berichten over uw Buurt op MijnOverheid.nl en Overheid.nl

Als u een e-mailbericht heeft ontvangen dan kunt u deze aanpassen. U logt daarvoor in op de website van MijnOverheid. Hier kunt u instellen hoe vaak u een e-mail wilt ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Afmelden kan hier ook.

E-mailservice

‘Berichten over uw Buurt’ bestaat al enige tijd op de website van de Overheid als e-mailservice. Gebruikers kunnen hier zelf aangeven voor welk adres ze de bekendmakingen willen ontvangen. Het verschil tussen beiden is dat MijnOverheid alleen de bekendmakingen rondom het eigen woonadres laat zien.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek