Praktisch fietsexamen: verkeersregels en juist verkeergedrag

Maandag 13 mei 2024

Basisschoolleerlingen van groep 7 van alle Veldhovense basisscholen deden op 13, 14 en 15 mei mee aan het praktisch fietsexamen. Zij kregen van tevoren een theoretische toets over met name verkeersregels. Wethouder Jeroen Rooijakkers benadrukte bij de start hoe belangrijk het is dat scholieren kunnen inschatten hoe ze zich in het verkeer het beste kunnen gedragen.

Veldhoven Samen Verkeersveilig (VSV) organiseerde het theoretische en praktische fietsexamen voor alle groepen 7 dit jaar weer samen met de gemeente Veldhoven, de basisscholen en studenten van het Summa College.

Verkeersregels en verkeersgedrag

De belangrijkste reden om het fietsexamen te organiseren is de veiligheid van kinderen in het verkeer. Kinderen die meedoen aan het fietsexamen leren de verkeersregels en hoe ze zich het beste in het verkeer kunnen gedragen. Met het praktisch examen kunnen zij ervaring opdoen en de theorie toepassen. Dit gebeurt via een vaste route die start vanaf het Meiveld bij het Citycentrum. Langs deze route stonden studenten van Summa om te controleren of de leerlingen zich aan de regels hielden. Bijna iedereen was geslaagd.

Steun provincie

Provincie Noord-Brabant geeft financiële steun om het fietsexamen te organiseren. Het fietsexamen past binnen de provinciale verkeersveiligheidscampagne om te streven naar nul verkeersslachtoffers.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek