Waar komt in de toekomst uw stroom vandaan?

Vrijdag 17 mei 2024

“Van onszelf” zeggen ze bij KempenStroom. Met ons bedoelen ze dan de energiecoöperatie die nu al een paar jaar flink aan de weg aan het timmeren is in acht Kempengemeenten waaronder Veldhoven.

KempenStroom is nu vooral actief op het gebied van energieopwekking via zonnedaken en zonneparken. Ze hopen daar ook windmolens aan toe te kunnen voegen. Want dat is belangrijk om de volgende stap te kunnen gaan maken: stroom leveren.

Dus niet alleen stroom opwekken in de Kempen maar ook stroom leveren. Kempenstroom, speciaal voor leden van KempenStroom; eigen stroom dus.Kan dat? Ja dat kan, maar dan moeten ze nog wel een aantal stappen zetten en hopen dat de wetgeving inderdaad wordt aangepast. Het is dus niet van vandaag op morgen geregeld, maar het kan ook binnen een paar jaar al zover zijn.

Samen met anderen

Thuis leg je zonnepanelen op je dak om over eigen stroom te kunnen beschikken. Maar het lukt niet altijd alle stroom zelf te gebruiken of er is geen eigen stroom beschikbaar. Alleen is het moeilijk zelfvoorzienend te zijn en onafhankelijk van grote, vaak buitenlandse energieleveranciers.
Door lid te worden van KempenStroom doe je het niet alleen maar samen met anderen. Dan kan het wel. Meedoen met KempenStroom betekent dat je meebouwt aan een eigen duurzame regionale energiecentrale. Zoiets als zonnepanelen op je eigen dak maar dan groter en vollediger.

Lopende en toekomstige projecten

Op dit moment bouwt KempenStroom haar eerste zonnedak in Zandoerle, Zonnedak de Hoeve. Verder hebben ze projecten in Oirschot, Reusel en Eersel op stapel staan en lopen er initiatieven in Valkenswaard, Waalre, Oirschot, Bergeijk en Bladel. De verwachting is dat er over enkele jaren door KempenStroom voor ongeveer 50.000 woningen stroom opgewekt wordt.

We weten dat zonnepanelen op je eigen dak lonen; meedoen met KempenStroom loont ook. Kijk voor meer informatie op www.kempenstroom.nl.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek