Wees alert op aanbiedingen van klusjesmannen aan de deur!

Woensdag 29 mei 2024

De politie in verschillende delen van Nederland waarschuwt voor een specifieke vorm van oplichting door klusjesmannen aan de deur. De werkwijze van deze rondtrekkende oplichters is om huiseigenaren te benaderen voor onderhoudswerkzaamheden tegen schijnbaar lage prijzen, waarna ze een veel hoger bedrag eisen voor hun diensten.

De klusjesmannen bieden diensten aan. Hierbij doen ze zich voor als betrouwbare vakmensen. Na afronding van de klus blijkt echter dat ze een buitensporig hoog bedrag eisen voor hun werk. Ook schrikken ze niet terug voor bedreigingen om betaling af te dwingen.

Rondtrekkende levensstijl maakt hen moeilijk te pakken

Deze groep klusjesmannen staat bekend om hun rondreizende bestaan, waarbij ze steeds ergens anders opduiken. Doordat ze constant onderweg zijn, zijn ze moeilijk te traceren. Dit maakt hen tot notoire oplichters.

Werkwijze van deze rondreizende klusjesmannen

Ze verschijnen onverwacht aan je deur en bieden aan om klusjes te doen, zoals het schoonmaken van gevels of dakgoten. Met een vriendelijke benadering en geloofwaardige verhalen over de crisis in hun land van herkomst proberen ze je te overtuigen. Voordat je het weet, staan ze met ladders en apparatuur in je tuin en beginnen ze aan het werk.

De valstrik

Ze geven je een initiële prijs, bijvoorbeeld €10 per vierkante meter. Na het werk vragen ze echter veel meer geld dan afgesproken, vaak tot wel duizenden euro’s. Ze wijzen op extra problemen (scheve dakpannen, losse voegen, etc.) die meer werk en dus meer geld vereisen.

Tip van de politie

De politie adviseert om nooit in te gaan op aanbiedingen van onaangekondigde klusjesmannen, hoe aantrekkelijk de prijs ook lijkt. Het is belangrijk om waakzaam te blijven, want achteraf blijkt vaak dat er niets mis was met het huis. Wees dus alert als er onverwachts iemand aan de deur staat voor klusjes.

Ziet u verdachte activiteiten? Meld dit dan bij het politieteam in uw buurt via telefoonnummer 0900 88 44, of bij de gemeente via alert@veldhoven.nl.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek