Bomen gerooid aan de Heerbaan

Maandag 3 juni 2024

Op donderdag 16 mei zijn er aan de Heerbaan 17 bomen gerooid. Dit zorgde voor verbaasde reacties van omwonenden en voorbijgangers, vooral omdat het broedseizoen is. Als gemeente Veldhoven voeren wij snoeiwerkzaamheden altijd volgens vaste regels uit.

Het snoeien en rooien van deze bomen zijn dunningswerkzaamheden. Dat bekent dat er bepaalde bomen worden weggehaald, zodat andere bomen meer ruimte krijgen om te groeien. De bomen die op 16 mei gerooid zijn, waren eerder al beoordeeld en gemarkeerd. Vanwege natte weersomstandigheden zijn de werkzaamheden uitgesteld.

Flora- en faunacheck

Bij het snoeien en rooien van bomen voeren we altijd een flora- en faunacheck uit. Dit doen we op het moment van rooien. Als er geen nest is, wordt de boom dezelfde dag gerooid. Als er wel een nest is of de situatie op dat moment moeilijk te beoordelen is, zoals bij één van de bomen aan de Heerbaan, dan wordt de boom niet gerooid. Deze boom zal in het najaar opnieuw beoordeeld worden.

Van de 18 bomen die gepland stonden om gerooid te worden, zijn er uiteindelijk 17 gerooid. Binnenkort planten we rondom de huidige bomen een nieuwe strook met heesters en struiken in dit gebied.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek