Lever matrassen gratis in bij de Milieustraat

Dinsdag 18 juni 2024

U kunt uw oude matrassen gratis inleveren bij de Milieustraat. Koopt u een nieuw matras, dan betaalt u in de winkel een verwijderingsbijdrage aan Matras Recycling Nederland. Gemeenten krijgen van deze organisatie een vergoeding voor de inzameling en verwerking van afgedankte matrassen.

Maximaal vier matrassen

Een matras gaat gemiddeld acht tot tien jaar mee. Een matras dat u niet langer gebruikt, brengt u naar de Milieustraat. U mag maximaal vier matrassen per bezoek inleveren. Op deze manier hebben we voldoende ruimte om matrassen droog te bewaren in dichte matraskarren. Dat zorgt voor een goede recycling.

Lever matrassen droog in!

Hergebruik van grondstoffen uit natte matrassen gaat niet. Ook kan in natte matrassen broei ontstaan, net als in een vochtige hooiberg. Broei leidt tot gasvorming en dat heeft vaak weer brand tot gevolg tijdens het transport of in de recyclingfabriek. Dat willen we graag voorkomen. Lever daarom uw matras droog in.

Wat valt er wel/niet onder matrassen?

  • Wel: matrassen die droog zijn
  • Niet: beddengoed, vervuilde matrassen, natte matrassen, kussens en boxsprings

Hergebruiken

De matrassen die u inlevert worden voor nieuwe producten gebruikt, zoals isolatiemateriaal, ondertapijt en judomatten. De stalen veren gaan naar de staalproductie. Zo gaat er niets verloren.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek