Storingen in straatverlichting niet altijd snel verholpen

Dinsdag 18 juni 2024

We ontvangen veel meldingen over niet-brandende lichtmasten. Als het om een lichtmast gaat is er waarschijnlijk een lamp of zekering in de mast kapot. Dat lost de gemeente op. Maar ook kan het gaan om rijtjes lichtmasten die het soms al maanden niet doen. Deze storingen geven wij zo snel mogelijk door, maar niet alles is meteen op te lossen.

Het is u vast wel een keer opgevallen dat soms meerdere lampen naast elkaar kapot zijn. We spreken dan van een ‘netwerkstoring’. Dit is een storing aan de grondkabels of aan een kast waaruit meerdere lampen stroom krijgen. Door de hoge grondwaterstand van de afgelopen maanden liggen er ook zogenoemde ‘verbindingsmoffen’ in het water. Dit is ook een oorzaak voor het aantal storingen.

Zowel de kabels als de verbindingsmoffen zijn geen eigendom van de gemeente. We hebben daarom weinig invloed op de duur van de storing. De eigenaar van het netwerk (Enexis) probeert zo snel mogelijk de storingen op te lossen, maar het aantal storingen is groter dan normaal. Bovendien zijn deze niet altijd makkelijk te vinden.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek