Eigen woning verbeteren? Vraag de stimuleringslening aan

Maandag 24 juni 2024

Wilt u uw eigen woning levensloopbestending maken, zodat u langer thuis kunt blijven wonen? Hebt u of heeft één van uw kinderen een beperking waarvoor woningaanpassingen nodig zijn? Of heeft u nog asbesthoudende materialen in uw huis die u wilt gaan verwijderen? Dan zijn de gemeentelijke stimuleringsleningen misschien wel interessant. U kunt deze aanvragen.

Langer Thuis Lening

Het is belangrijk dat oudere of ouder wordende inwoners van Veldhoven gaan nadenken over de toekomst. Ga ik verhuizen naar een woning waar ik oud kan worden en waar er dus geen mobiliteitsbeperkingen zijn? Of blijf ik wonen in mijn huidige woning? Wanneer u in uw eigen woning blijft wonen, is het goed om te bedenken of er aanpassingen nodig zijn. De kans is aanwezig dat u moeite gaat krijgen om de slaapkamer te bereiken omdat u een trap op moet. Dan zou een traplift een goede uitkomst voor u zijn. Maar u kunt ook een Langer Thuis Lening aanvragen voor het verbreden van deuren, het verwijderen van drempels en het aanleggen van technische verbeteringen (domotica). Ook kunt u een Langer Thuis Lening aanvragen als u of één van uw kinderen een beperking heeft waarvoor woningaanpassingen nodig zijn.

Asbestsanering

Sinds de Tweede Wereldoorlog tot 1993 is asbest toegepast om woningen (en andere bouwwerken) te bouwen. Asbest kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Dus heeft u een woning, schuur of ander bouwwerk, dan is het goed om na te gaan of er asbest is gebruikt. Mocht dit zo zijn, dan adviseert de gemeente Veldhoven om het asbest op een veilige manier te verwijderen. Bekijk hiervoor de webpagina Slopen en asbest verwijderen. Om u hierbij te ondersteunen, kunt u een lening aanvragen bij de gemeente.

Meer informatie en aanvragen

U kunt de leningen aanvragen via de webpagina Stimuleringslening. Op deze pagina vindt u ook alle informatie en voorwaarden. Bijvoorbeeld wanneer u ervoor in aanmerking komt, wat u bij ons moet aanleveren, hoe het aanvragen verloopt en hoe hoog de rente is.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek