Tiny van Herwijnen ontvangt Erespeld

Maandag 24 juni 2024

Vrijdag 21 juni reikte burgemeester Marcel Delhez de gemeentelijke Erespeld uit aan de heer M. (Tiny) van Herwijnen (83). De heer van Herwijnen zet zich al lange tijd in voor de Veldhovense samenleving.

De heer M. van Herwijnen, was van 2005 tot en met 2023 lid van het Kerkbestuur van de Christus Koning Parochie. Vanwege zijn bouwkundige ervaring en zijn passie voor het vakmanschap was hij verantwoordelijk voor de bouwkundige zaken van de kerk. In 1997 zette hij zich in voor het ontwerpen en bouwen van de Mariakapel van de Christus Koning Parochie.
Ook was hij begeleider van de verbouwing van de Sint Willibrorduskerk van de Christus Koning Parochie. Van 2009 tot en met 2023 was Tiny van Herwijnen actief als vrijwilliger. Naast lid van het bestuur was hij ook contactpersoon voor het parochiebestuur in Zeelst, hij bracht de kerkblaadjes rond en was acoliet en koster. De heer M. van Herwijnen, is sinds 2015 verantwoordelijk voor het openen, sluiten en beheer van de begraafplaats, (kerk) en de Mariakapel.

Waardering inzet

Vrijwilligers zijn onmisbare schakels binnen onze samenleving. De gemeente is trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap enorm.

Over de Erespeld

De Erespeld (een gemeentelijke onderscheiding) is een blijk van waardering voor een persoon die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de gemeenschap of iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van sport en cultuur. De ontvanger wordt meestal voorgedragen.

Tiny van Herwijnen ontvangt Erespeld van burgemeester Marcel Delhez

Bijschrijft: Tiny van Herwijnen ontvangt Erespeld met bos bloemen uit de hand van burgemeester Marcel Delhez. Op de achtergrond hangen slingers en kijken mensen aandachtig.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek