VNG Jaarcongres 2025 komt naar Brainport Eindhoven

Woensdag 26 juni 2024

In 2025 zijn de 21 gemeenten uit de regio Brainport Eindhoven samen met de provincie Noord-Brabant gastregio voor het VNG Jaarcongres 2025. Dat maakte de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) vanmiddag bekend tijdens het Jaarcongres 2024 in het Groene Hart. Niet eerder kwam het voor dat zo’n grote groep gemeenten in samenwerking met de provincie het congres organiseerde. De congresdagen vinden volgend jaar plaats op 17 en 18 juni.

Voorzitter van de stuurgroep Organisatie VNG Jaarcongres, Jeroen Dijsselbloem, is trots dat de 21 gemeenten uit de regio Brainport Eindhoven en de provincie Noord-Brabant samen het congres gaan organiseren: “We kijken er enorm naar uit om bestuurlijk Nederland in Brainport Eindhoven te mogen ontvangen. Het VNG Jaarcongres biedt onze regio de mogelijkheid om het verhaal van Brainport te vertellen. Een regio waar het fijn wonen, werken en leven is en waar we hecht samenwerken aan innovatieve oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke vraagstukken. Dat is goed nieuws voor de economie. Maar het stelt ons als regio ook voor grote uitdagingen. Die treden we tegemoet met onze inwoners, het bedrijfsleven, het onderwijs en maatschappelijke partners. We nodigen alle VNG-congresbezoekers uit om met ons mee te denken. Want samen maken we hier de toekomst.” Het is de verwachting dat het organiseren van het VNG Jaarcongres veel oplevert voor diverse partijen, zoals horeca, toerisme, middenstand en hoteliers in de hele regio.

VNG Jaarcongres

Het VNG Jaarcongres is een tweedaags congres dat jaarlijks wordt bezocht door ruim 3000 gemeentebestuurders, gemeenteambtenaren en vertegenwoordigers van provincies en rijksoverheid. Tijdens het event maken bezoekers kennis met de regio, vinden discussiebijeenkomsten en kennissessies plaats en is er ruimte voor netwerken. De locatie voor het gezamenlijke deel van het congres en de informatiebeurs is het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Zo’n 60 deelsessies op de eerste dag, vinden verspreid over de regio plaats. Doel is om in iedere gemeente minstens één deelsessie te organiseren.

Om het congres in Brainport Eindhoven te organiseren is een stuurgroep en projectgroep opgericht. De stuurgroep bestaat uit de burgemeesters van de gemeenten Deurne, Eindhoven, Helmond, Reusel-de Mierden, Valkenswaard en Veldhoven. De komende tijd wordt het programma verder voorbereid in samenwerking met de VNG, de 21 gemeenten en de provincie Noord-Brabant.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek