Koninklijke onderscheiding voor Gerda Huijbregts

Vrijdag 28 juni 2024

Mevrouw G.J.M. (Gerda) Huijbregts (64) ontving op donderdag 27 juni uit handen van burgemeester Delhez een koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking gebeurde tijdens de afscheidsbijeenkomst van Gerda Huijbregts bij Combinatie Jeugdzorg.

Gerda Huijbregts was vanaf 1999 werkzaam bij de Combinatie Jeugdzorg. De eerste periode als manager. Daarna heeft zij als lid (2011) en als voorzitter van de Raad van Bestuur (2014) een cruciale rol gespeeld binnen deze organisatie. Vanwege pensionering neemt zij afscheid.

Gerda Huijbregts heeft gedurende 25 jaar behalve voor Combinatie Jeugdzorg ook veel betekend voor de jeugdzorg op regionaal en op landelijk niveau. Zij wordt gewaardeerd vanwege haar bevlogenheid en enthousiasme om het leven voor kinderen beter te maken, in het bijzonder kinderen die het thuis moeilijk hebben en extra steun nodig hebben.

Combinatie Jeugdzorg heeft zich onder haar vastberaden leiderschap ontwikkeld tot een solide organisatie. Zij heeft de instelling door uitdagende tijden geloodst, zoals de coronaperiode en de decentralisatie van de jeugdzorg. Onder haar leiding is de organisatie door het onderzoeksbureau Effectory meerdere jaren uitgeroepen tot 'Beste werkgever' in de branche Zorg-GGZ.

Gerda Huijbregts wordt gezien als een verbinder. Voortdurend is zij op zoek naar innovatieve samenwerkingen met andere organisaties rondom het kind en ouders. Zo heeft zij geparticipeerd in landelijke werkgroepen om mee te denken over de verbetering van het jeugdzorgstelsel in Nederland. Zij wist steeds de landelijke overheid te verbinden met de dagelijkse praktijk.

Bijschrijft foto: Gerda Huijbregts ontvangt een Koninklijke Onderscheiding en bos bloemen uit handen van burgemeester Marcel Delhez.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek