Bent u Bob? Zeg het hardop!

Maandag 1 juli 2024

De zomer komt er aan. Maanden met volop gezelligheid rond EK voetbal en Olympische spelen, festivals, terrasjes en barbecues. Een superleuke tijd, waarbij we niet uit het oog moeten verliezen dat alcohol en verkeer niet samen gaan.

Iedereen weet dat alcohol en verkeer niet samengaan. Toch is nog altijd 1 op de 5 verkeersslachtoffers het directe gevolg van alcohol in het verkeer. Het is verleidelijk om tijdens al die leuke evenementen toch dat wijntje of biertje te pakken. Maar iedere hoeveelheid alcohol in het bloed heeft effect op het rijgedrag.

Daarom twee tips:

  • Regel een Bob: Samen op pad? Regel een Bob! Spreek vooraf af wie er naar huis rijdt en dus nuchter blijft.
  • Zeg het hardop: Laat anderen aan het begin van de avond weten dat u nog moet rijden en daarom niet drinkt. Zeg het hardop. Dat helpt om de verleiding te weerstaan om toch een alcoholisch drankje te nemen.

Daar komt u veilig mee thuis, of u nu samen terugrijdt of alleen.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek