Tips voor GFT+E in de zomer

Maandag 1 juli 2024

De zomer komt eraan en de meeste mensen genieten dan van de zon en de warmte. Maar die zomerse temperaturen kunnen ook zorgen voor overlast en stank in uw GFT+E-container. Wij halen het GFT+E afval elke week bij u op. Zo helpen we mee bij het voorkomen van overlast.

GFT+E, dat is groente-, fruit- en tuinafval plus álle etensresten! Of het nu rauw is, gebakken of gekookt: alle etensresten mogen in de groene container. Doe geen etensresten in de grijze container.

Wat kunt u zelf doen

  • Zet uw groene container op een koele plek: liefst in de schaduw, niet in de volle zon.
  • Maak uw container vaker schoon, met groene zeep of water en azijn.
  • Leg een laagje droog tuinafval, krantenpapier of eierdozen op de bodem.
  • Doe afval zo droog mogelijk in de container; laat het zo nodig eerst uitlekken.
  • Verpak vlees- en visresten goed in krantenpapier voor u ze in de container gooit. Zo voorkomt u stank en overlast door ongedierte.
  • Gaat u op vakantie? Laat de container leeg achter of vraag uw buren om de container op de ophaaldag aan de straat te zetten.

GFT+E container klaarzetten

Zet uw container op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur aan de straat. U mag de container de avond ervoor al vanaf 20.00 uur buiten zetten.

Afvalkalender

Wilt u weten op welke dag het afval bij u wordt opgehaald? Bekijk de digitale afvalkalender op de webpagina afvalkalender. Vul daarop uw postcode en huisnummer in. Dan ziet u op welke weekdag de vuilniswagen bij u langs komt. Ook uitzonderingen, bijvoorbeeld door feestdagen, staan op de afvalkalender.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek