Verloopt uw paspoort of ID dit jaar? Verleng dan in juli voor een snelle levering!

Vrijdag 5 juli 2024

Verloopt uw paspoort of ID dit jaar? Wacht dan niet met het verlengen ervan. Op dit moment hebben we een korte wachttijd voor het maken van een afspraak voor een paspoort of identiteitskaart. In het najaar kan deze wachttijd weer oplopen. Maak dus snel een afspraak!

Maakt u liever geen afspraak? Dan kunt u elke donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur binnenlopen tijdens de vrije inloop voor Burgerzaken. Het kan zijn dat u wat langer moet wachten.

Waarom is het drukker?

Het is vakantieperiode en veel mensen hebben hun paspoort of ID nodig om op reis te gaan. Daarnaast verlopen er dit jaar veel reisdocumenten. Dit komt doordat 10 jaar geleden de nieuwe Paspoortwet inging. Vanaf dat moment kregen paspoorten en identiteitskaarten voor volwassenen een geldigheidsduur van tien jaar. Wij verwachten daarom extra drukte bij de aanvraag van nieuwe documenten.

Hoe maakt u een afspraak?

Dit kunt u doen op webpagina afspraak maken of bel ons via het verkorte telefoonnummer 14 040.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek