Opmeten gebouwen door de gemeente

Het hele jaar door voert de gemeente metingen uit bij adressen en gebouwen in Veldhoven. Deze gegevens komen in een landelijk informatiesysteem, de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). De gemeente is verplicht om deze gegevens te registreren. Het is dus mogelijk dat de gemeente bij u komt opmeten hoe groot uw aanbouw, bijgebouw, overkapping, dakkapel etc. is.

Opmeten gebouwen

De BAG bevat gegevens over adressen en gebouwen, zoals straatnaam, huisnummer, oppervlakte en hoogte. Hiervoor is het nodig dat we metingen doen en foto’s maken. Komen medewerkers van de gemeente langs terwijl u niet thuis bent, dan laten ze een kaartje achter waarop u kunt zien welke meting of schatting er gedaan is.

Gegevens BAG bekijken

De BAG wordt beheerd door het Kadaster.  U kunt de gegevens over uw adres bekijken met de BAG Viewer.

Doel van de BAG

Het doel van de BAG is dat u uw adresgegevens maar 1 keer hoeft te verstrekken. Daarna komen ze bij elk contact met de overheid automatisch tevoorschijn als u uw burgerservicenummer opgeeft. Instellingen met een publieke taak, zoals waterschappen, politiekorpsen, veiligheidsregio's, nutsbedrijven en de Belastingdienst zijn verplicht om de BAG te gebruiken voor hun adressenbestand.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek