Programma 17 september

Op 17 september 1944 kwamen in Zeelst (gemeente Veldhoven) 19 burgers om bij het geallieerde bombardement op de 1e dag van Operation Market Garden bij de bevrijding van Zuid-Nederland. Dit jaar is de herdenkingsbijeenkomst op maandag 17 september bij het monument voor de slachtoffers van het bombardement op Zeelst op het Meiveld te Veldhoven.

Programma herdenking maandag 17 september

18.30 uur Herdenkingsbijeenkomst bij monument op Meiveld (samenkomst vanaf 18.15 uur)

Aan de Herdenkingsbijeenkomst bij het monument “Donderslag bij heldere hemel” op het Meiveld wordt medewerking verleend door de Gemeente Veldhoven, de werkgroep Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september, de werkgroep 17 september van de Stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis, nabestaanden, het Onze Lieve Vrouwengilde, Harmonie l’Union Fratenelle, Scouting St. Aloysius, Amnesty International, Ambassade van Vrede Veldhoven en leerlingen van de basisscholen en het Sondervick College.

19.00 uur Stille tocht naar het parochiële kerkhof te Zeelst 

Na afsluiting van de herdenking bij het monument op het Meiveld, volgt een stille tocht naar het parochiële kerkhof te Zeelst. Naar analogie van de herdenking op 4 mei is ook nu in Zeelst de bijeenkomst in de St. Willibrorduskerk komen te vervallen.
De stille tocht zal worden voorgegaan door het Onze Lieve Vrouwegilde.

19.30 uur Kranslegging grafmonument kerkhof St. Willibrorduskerk 

Korte herdenkingsbijeenkomst bij het grafmonument op het kerkhof waar o.a. een bloemstuk zal worden gelegd door nabestaanden van de slachtoffers van het bombardement. Verdere medewerking door het Selster Dameskoor, scouting St. Aloysius en het Onze Lieve Vrouwegilde.

19.30 uur einde herdenking

Rond 19.30 uur zal de herdenking ten einde zijn. Na afloop wordt in 't Patronaat aan de Blaarthemseweg koffie en thee geschonken.

Werkgroep Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september

De werkgroep Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september is opgericht om in Veldhoven de herdenkingen te organiseren van alle burgers en militairen die, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, waar ook ter wereld, door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De werkgroep organiseert daarom ieder jaar op 4 mei een Dodenherdenking bij het Klokmonument aan de Kleine Dreef en op 17 september een herdenking bij het monument voor de slachtoffers van het bombardement op Zeelst op het Meiveld te Veldhoven.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek