Stembureauleden

Als lid van een stembureau helpt u mee de verkiezing in goede banen te leiden. Bijvoorbeeld door te helpen bij het tellen van de stemmen. Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden.

Aanmelden

Heeft u eerder geholpen als stembureaulid? Dan vragen we u in augustus per email of u in november ook weer wilt komen helpen. In de mail vindt u de mogelijkheid om uw beschikbaarheid door te geven.

Heeft u nog geen ervaring als stembureaulid? Als nieuw stembureaulid kunt u zich aanmelden door te klikken op de knop ‘aanmelden nieuw lid stembureau’ en het online formulier in te vullen.

Aanmelden nieuw lid stembureau

E-learning

Alle stembureauleden moeten de e-learning (online cursus) stembureauleden volgen. U hoeft de e-learning niet opnieuw te doen als u die eerder dit jaar al voor de verkiezing in maart heeft gedaan.

De voorzitters en plaatsvervangend voorzitters moeten daarnaast ook nog de e-learning StembureauApp volgen. Deze e-learning hoeft u ook niet opnieuw te doen als u die eerder dit jaar al gevolgd heeft.

De uitnodiging voor beide e-learning ontvangt u via e-mail. Begin oktober kunt u de e-learning volgen.

Benoeming stembureauleden

Nadat u als stembureaulid benoemd bent ontvangt u uw benoemingsbrief. De voorzitter neemt vervolgens eind oktober contact met u op voor de indeling op het rooster.

Instructie voorzitters en plaatsvervangend voorzitters

Als voorzitter of plaatsvervangend voorzitter krijgt u in de week vóór de verkiezing een verplichte instructie op locatie. U ontvangt dan belangrijke informatie over de procedures. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en extra uitleg te krijgen over de StembureauApp. De uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangt u per e-mail.

Contact

U kunt het projectteam verkiezingen bereiken door te mailen naar verkiezingen@veldhoven.nl of te bellen naar 14 040.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek