Stempas

Met uw stempas brengt u uw stem uit tijdens de 2e Kamer verkiezingen op woensdag 17 maart 2021. U krijgt uw stempas in week 8 (rond 23/24 februari) thuisgestuurd. De kandidatenlijst ontvangt u uiterlijk 15 maart 2021.

U kunt in elk stembureau binnen de gemeente uw stem uitbrengen. Om te kunnen stemmen, moet u uw stempas en een geldig identiteitsbewijs meenemen. Op uw stempas staat een stembureau in uw buurt genoemd, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als u liever in een ander stembureau wilt gaan stemmen, dan kan dat.

Alleen stemmen met eigen stempas

U kunt uw stem alleen uitbrengen met uw eigen stempas, zonder stempas kunt u niet stemmen. Op een stembureau kunt u geen vervangende stempas krijgen.

Stempas kwijt?

Kiesgerechtigden ontvangen hun stempas van de burgemeester van de gemeente, waar ze op 1 februari 2021 zijn ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP). U krijgt de stempas thuisgestuurd.

Raakt u daarna uw stempas kwijt, dan kunt u tot en met 12 maart 2021, 17:00 uur een vervangende stempas aanvragen.

U kunt op de volgende manieren een nieuwe stempas aanvragen:

Met DigiD

Vraag online een nieuwe stempas aan

U kunt tot 12 maart 17.00 uur een nieuwe stempas aanvragen via DigiD.

Per post

Vul het formulier nieuwe stempas aanvragen (PDF, 154.0 kB) in en stuur het naar:

Verkiezingen gemeente Veldhoven
Antwoordnummer 1041
5500 VB Veldhoven

De gemeente moet uw schriftelijk verzoek op zijn laatst 12 maart 17.00 uur ontvangen. Houd er rekening mee dat de post er soms een paar dagen over doet.

Kunt u het aanvraagformulier niet zelf downloaden of printen? Dan kunnen wij deze ook naar u opsturen. Bel hiervoor naar 14 040.

Mondeling

Tot 12 maart 17.00 uur kunt u een nieuwe stempas aanvragen bij de balie van het gemeentehuis, Meiveld 1, Veldhoven. We vinden het fijn als u een afspraak maakt. Neem tijdens uw bezoek een geldig identiteitsbewijs mee.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek