Stempas provinciale staten

Met uw stempas brengt u uw stem uit tijdens de provinciale statenverkiezing op woensdag 20 maart 2019.

U krijgt uw stempas op 26 februari 2019 thuisgestuurd. De kandidatenlijst ontvangt u uiterlijk 18 maart 2019. U kunt in elk stembureau binnen de gemeente uw stem uitbrengen. Om te kunnen stemmen, moet u uw stempas en een geldig identiteitsbewijs meenemen. Op uw stempas staat een stembureau in uw buurt genoemd, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als u liever in een ander stembureau wilt gaan stemmen, dan kan dat.

Alleen stemmen met eigen stempas

U kunt uw stem alleen uitbrengen met uw eigen stempas, zonder stempas kunt u niet stemmen. Op een stembureau kunt u geen vervangende stempas krijgen.

Stempas kwijt?

Kiesgerechtigden ontvangen hun stempas van de burgemeester van de gemeente, waar ze op 4 februari 2019 zijn ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP). U krijgt de stempas(sen) op 26 februari 2019 thuisgestuurd.

Raakt u daarna uw stempas kwijt, dan kunt u tot 19 maart 2019, 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen. Dit doet u persoonlijk bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Gemeente Veldhoven werkt alleen op afspraak.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek