Taxbus en Valyspas

Heeft u problemen met bewegen of met vervoer? Dan komt u misschien in aanmerking voor vervoer van deur tot deur. Hiervoor zijn 2 reisservices: Taxbus is er voor het vervoer in de regio, Valys voor als u verder wilt reizen.

Taxbus

De Taxbus verzorgt vervoer van deur tot deur. U kunt 5 openbaarvervoerzones reizen vanaf uw woonadres. De rollator, rolstoel of scootmobiel kan mee. U mag ook een sociaal begeleider meenemen. Deze persoon betaalt hetzelfde tarief als u.

Taxbus afspreekpunt CityCentrum verplaatst

Let op! Vanaf maandag 10 oktober 2016 is het Taxbus afspreekpunt in het CityCentrum verplaatst van Meiveld naar Minneveld.

  • Alle dagen kunt u tussen 07:30 uur en 01:30 uur binnen in de passage wachten op de Taxbus. De passage is de verbinding tussen het Meiveld en het Minneveld, ingang gemeentehuis.
  • Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 07:30 en 17:00 uur ook wachten in de publieksruimte van het gemeentehuis.

Taxbus aanvragen

De Taxbus is een Wmo-voorziening en moet u aanvragen.

Prijs

Soort tarief Prijs
Wmo-tarief € 0,70 opstaptarief en per zone
Tarief voor extra meereizenden € 6,75 per zone voor de eerste 5 zones
Commercieel tarief € 9,20 voor elke zone verder dan de vijfde zone
Toeslag aankomstgarantie € 8,10 per rit

Valys

Reist u verder dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres, dan kunt u met Valys reizen. Valys vervoert per taxi van deur tot deur of als aanvulling op het openbaar vervoer. De rollator, rolstoel of scootmobiel kan mee. U mag gratis een begeleider meenemen en nog maximaal 2 reisgenoten voor wie wel betaald moet worden. Voor elke reisgenoot betaalt u € 0,20 per kilometer. Uw reisgenoten moeten wel op hetzelfde punt in- en uitstappen.

Valyspas aanvragen

Neem contact op met de klantenservice van Valys: 0900 - 9630. U moet in elk geval één van de volgende documenten hebben:

  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op Wmo-vervoer
  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een Wmo-rolstoel of scootmobiel
  • Een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente
  • Een OV-begeleiderskaart

Prijs Valyspas

De Valyspas kost eenmalig € 6,80. Daarnaast krijgt u een persoonlijk kilometerbudget. Hiermee reist u tegen gereduceerd tarief. Is uw kilometerbudget op, dan kunt u tegen een hoger tarief met Valys blijven reizen. Meer informatie over de prijzen vindt u op de website van Valys.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek