Warmtescan

Steeds meer Veldhovenaren besparen thuis energie. Dat scheelt geld en is beter voor het klimaat. In verschillende wijken onderzoeken we hoe inwoners hun woning kunnen verduurzamen. Omdat veel woningen op elkaar lijken, kijken we daarbij ook hoe wijkbewoners samen kunnen optrekken. Daarom bieden we zo’n 1.500 huishoudens in ’t Look en Heikant deze winter een gratis warmtescan aan.

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Door beter te isoleren en warmteverlies tegen te gaan, bespaart u geld en verhoogt u uw wooncomfort. Daarnaast is het beter voor het klimaat. Een warmtescan laat duidelijk zien waar de warmtelekken van een woning zitten. En wat het oplevert als u uw woning beter isoleert. De scans worden gemaakt door Heatpulse.

Meedoen

Woningeneigenaren krijgen een brief. Hebt u deze brief gehad en wilt u meedoen? Dan hoeft u niets te doen. U doet automatisch mee.

Doet u liever niet mee?

Hebt u een brief gehad maar wilt u liever niet dat er een warmtebeeld van uw woning wordt gemaakt? Meld u dan voor 28 januari 2023 af. Heatpulse scant uw woning dan niet. U krijgt dan ook geen adviesrapport.

Afmelden

Heeft u vragen? Bel dan naar het algemene telefoonnummer 14 040.

Wat gaat er precies gebeuren?

Tijdens een koude dag of nacht scant het Heatpulse-team de voorgevels van deelnemende woningen vanaf de straat met een infraroodcamera. Zij lopen in herkenbare kleding door de buurt en scannen de buitenkant van de voorgevel. Omdat ze dat doen tijdens erg lage temperaturen, hoeft u niet extra te stoken of thuis te blijven.

Heatpulse verwerkt de warmtescan tot een adviesrapport voor uw woning. Eind januari krijgt u dit rapport per post. De gemeente krijgt een overzicht van de isolatiestaat van de wijk. Dit gebruiken wij voor ons onderzoek.

Hoe zit het met uw privacy?

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Dat betekent het volgende:

  • De gemeente geeft aan Heatpulse door welke adressen meedoen met de scan, zonder verdere persoonsgegevens.
  • Heatpulse gebruikt deze adressen alleen voor dit project.
  • Bij de warmtescan komen geen personen, namen of andere privacygevoelige zaken herkenbaar in beeld.
  • Medewerkers van Heatpulse betreden geen privé-eigendommen.
  • Uw adviesrapport wordt zonder uw toestemming niet gedeeld met anderen.
  • Als de rapporten zijn opgeleverd, haalt Heatpulse de locatiegegevens uit de beelden. Zodat beelden niet meer aan een adres kunnen worden gekoppeld.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek