AED

Wilt u uw Automatische Externe Defibrillator (AED) ter beschikking stellen voor hulpverleners? Meld het apparaat dan aan op www.hartslagnu.nl. Deze site is gekoppeld aan de alarmcentrale voor hulpdiensten.

Hartstilstand? Bel 112

Krijgt iemand in uw omgeving een hartstilstand? Bel 112. De alarmcentrale schakelt de hulpdiensten in en schakelt tegelijkertijd burgerhulpverlening in.

Burgerhulpverlening

Mensen die aangesloten zijn bij burgerhulpverlening en die zich op basis van GPS dicht bij het slachtoffer bevinden, krijgen dan via de meldkamer per app of sms een alarmoproep. Hierbij krijgen zij de locatie van u en de locatie van de dichtstbijzijnde AED door. Ze halen de AED op en komen zo snel mogelijk naar u toe. De vrijwilligers van burgerhulpverlening starten de reanimatie zo snel mogelijk op. Ze reanimeren totdat de ambulance er is en de professionals het werk van hen overnemen.

AED-locaties in Veldhoven

U vindt AED´s verspreid over Veldhoven bij wijkaccommodaties, woonzorgcomplexen, sportcomplexen en andere openbare voorzieningen. Deze AED’s zijn aangemeld bij hartslagnu.nl.

Registratie van AED’s gebeurt via hartslagnu.nl en niet via de gemeente. De gemeente heeft daarom geen overzicht van geregistreerde AED’s in Veldhoven.

Meer informatie

Meer informatie over AED’s en burgerhulpverlening vindt u op de website hartslagnu.nl.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek