AED-locaties

Op verschillende plaatsen in de gemeente zijn Automatische Externe Defibrillators (AED's) beschikbaar die u kunt gebruiken als iemand een hartstilstand krijgt. Bel altijd eerst 112, dan alarmeert u ook het netwerk van burgerhulpverleners in de omgeving.

U vindt AED´s verspreid over Veldhoven bij wijkaccommodaties, woonzorgcomplexen, sportcomplexen en andere openbare voorzieningen. 

Hartstilstand? Bel de hulpdiensten!

Krijgt iemand in uw omgeving een hartstilstand? Bel dan altijd eerst via 112 de hulpdiensten. Mensen dicht bij het slachtoffer die aangesloten zijn bij burgerhulpverlening krijgen dan via de meldkamer per app of sms een alarmoproep. Ze komen zo snel mogelijk naar u toe (of halen onderweg een AED op, afhankelijk van de oproep). De vrijwilligers van burgerhulpverlening starten de reanimatie zo snel mogelijk op. Ze reanimeren totdat de ambulance er is en de professionals het werk van hen overnemen. 

Eigenaar of beheerder van een AED?

Wilt u uw AED ter beschikking stellen voor hulpverleners? Meld het apparaat dan aan op www.hartslagnu.nl. Deze site is gekoppeld aan het alarmeringssysteem voor burgerhulpverlening. 

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek