AED-locaties

Op verschillende plaatsen in de gemeente is apparatuur beschikbaar die u kunt gebruiken als iemand een hartstilstand krijgt.

Waar vindt u de AED’s?

U vindt AED´s verspreid over Veldhoven bij wijkaccommodaties, woonzorgcomplexen, sportcomplexen en andere openbare voorzieningen. 

Eigenaar of beheerder van een AED?

Als u uw AED ter beschikking wilt stellen voor alle inwoners van Veldhoven, is het handig dat mensen uw AED weten te vinden. Er zijn verschillende sites waarop u uw apparaat aan kunt melden. U kunt het beste kiezen voor www.hartslagnu.nl. Omdat deze site is gekoppeld aan het alarmeringssysteem dat in onze regio ook burgerhulpverleners in de omgeving alarmeert bij een melding van een mogelijke reanimatie. Een andere website waar u zich aan kunt melden is AED4U van het Rode Kruis.

AED bij evenementen

Organiseert u een evenement? Denk er eens over om EHBO-vereniging Veldhoven in te schakelen. De vrijwilligers van deze vereniging kunnen er met behulp van een mobiele AED en ander EHBO-materiaal aan bijdragen dat uw evenement op een veilige manier verloopt.

Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan bij een hartstilstand helpen om levens te redden. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat dat werkt met kleine elektroshocks die het hart weer regelmatig laten kloppen (defibrillatie). Snelle reanimatie en defibrillatie zijn van levensbelang tijdens de eerste 6 minuten van een hartstilstand. Met het gebruik van een AED neemt de overlevingskans van het slachtoffer toe.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek