Cultuur, sport en toerisme

Veldhoven heeft 46.417 inwoners en is een van de meest innovatieve en internationale gemeenten van Nederland, in het hart van Brainport. Veldhoven heeft een bloeiende economie en een gevarieerd woningaanbod. Er zijn prima voorzieningen op het gebied van cultuur, sport en toerisme voor iedereen.

Cultuur

In Veldhoven staan verschillende monumentale panden, molens en kerken uit vorige eeuwen. Kunst en cultuur kunt u ook beleven in:

Evenementen

Bekende (jaarlijkse) evenementen in Veldhoven zijn:

Sport

In Veldhoven kunt u sporten naar hartenlust, alleen of in groepsverband. Fitness, schermen, zwemmen, judo, wielrennen, en nog veel meer. Zoek maar eens via internet. Verenigingen en particulieren kunnen ook sporthallen en gymzalen huren. En jong en oud kunnen voor wateractiviteiten terecht bij het zwembad van City Sport Veldhoven.

Vrije tijd

In Veldhoven zijn er  nog genoeg andere mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. Bijvoorbeeld verschillende knutsel- en schilderclubs en 4 gezellige scoutingclubs. Ook kunt u fietsen of wandelen in de vele natuurgebieden rond Veldhoven. Of u bezoekt Kinderboerderij de Hazewinkel. Naar de dierentuin ‘Zoo Veldhoven’ kan ook. En lekker winkelen kunt u in het Citycentrum en in Veldhoven-Dorp. De nieuwste films bekijkt u in de bioscoop en ook voor lekker uit eten is er volop keuze.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over activiteiten en bezienswaardigheden in Veldhoven en in de regio? Dan kunt u bijvoorbeeld terecht op de websites van de Geheimen van Veldhoven, IVNVVV Brabant en Visit Brabant.

Bekijk ook

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek