Fout!

Vanwege een storing is het op dit moment niet mogelijk digitaal aangifte te doen van een geboorte of overlijden. Wij hopen dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het ongemak.

Informatie voor gastgezinnen

Let op!Lees het nieuwsbericht van maart 2024: Belangrijke informatie voor inwoners (gastgezinnen) die derdelanders uit Oekraïne opvangen

Onderdak aanbieden

Wilt u uw huis openstellen voor Oekraïense vluchtelingen? Meld u dan aan bij Takecarebnb. Zij nemen dan contact met u op voor een intakegesprek. Bij het iemand in huis nemen komt veel kijken. Meer informatie over hoe het werkt en ervaringen van anderen leest u op Takecarebnb.org

Vergoeding

Gastgezinnen krijgen geen vergoeding van de overheid voor het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen in Veldhoven krijgen wel leefgeld. Zij kunnen dit geld (deels) gebruiken om bij te dragen aan de kosten van het gastgezin, maar dit is niet verplicht. Lees meer over werk en inkomen voor vluchtelingen uit Oekraïne op de website van de Rijksoverheid.

Hulp van een huisarts

Oekraïense vluchtelingen die u thuis opvangt, kunnen gebruik maken van uw persoonlijke huisarts. Het kan echter voorkomen dat uw huisarts geen plek heeft om de vluchteling te helpen.

Als uw eigen huisarts (of een andere huisarts die u heeft benaderd) geen plek heeft voor de zorgvraag van de vluchteling, kunt u contact opnemen met het GHOR-bureau van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Zij zijn tijdens kantooruren (9.00 tot 17.00) te bereiken via het mailadres opschalingghorbzo@vrbzo.nl. Binnen 24 uur nemen zij dan contact met u op.

Als u een e-mail stuurt, begin dan het onderwerp met OEK zodat zij deze makkelijk kunnen terugvinden. Om u zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een huisarts, hebben zij de volgende informatie nodig:

  • Welke huisarts(en) heeft u al benaderd?
  • Om hoeveel vluchtelingen gaat het?
  • Wat is uw adres (straatnaam, huisnummer en postcode)?
  • Op welk telefoonnummer bent u bereikbaar?

Bel 112 in geval van spoedeisende medische zorg.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek