Fout!

Vanwege een storing is het op dit moment niet mogelijk digitaal aangifte te doen van een geboorte of overlijden. Wij hopen dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het ongemak.

Herinrichting gebied Lange Mees

De gemeente Veldhoven gaat de straten in het gebied tussen Lange Mees, Merefeltstraat, De Witstraat en de Burg. Van Hoofflaan een flinke opknapbeurt geven. Hierbij staat ook het aanpassen van de buurt aan het veranderende klimaat centraal. We gaan de buurt klaar maken voor de toekomst.

De straten die we aan willen pakken zijn: Lange Mees, Merefeltstraat, Sledsenpad, Evestraat, Boekweitstraat, Zoestraat, Lange Kruisweg, Hoenderakkerstraat en Wolfakkerstraat.

Meedenken

Als bewoner van een van deze straten weet u als geen ander wat de mooiste plekken van de buurt zijn, maar ook wat er beter kan. Daarom zijn we met buurtbewoners in gesprek over de herinrichting. Zo organiseerden we een aantal klankbordavonden sinds het najaar van 2022.

Eerste bijeenkomst klankbordgroep

Tijdens de klankbordavond van 7 december 2022 presenteerden we hoe de herinrichting in zijn werk gaat. U kunt de bijbehorende documenten hieronder downloaden.

Tweede bijeenkomst klankbordgroep

Op 19 januari 2023 is de tweede klankbordavond gehouden. Op die avond zijn de stappen tot nu toe toegelicht. Er viel op die avond nog wat te kiezen.

De keuzes worden vervolgens nader uitgewerkt.

De documenten van de avond van 19 januari zijn hieronder te downloaden.

Derde bijeenkomst klankbordgroep

Op 5 juni 2023 hebben we het voorlopige plan voor ‘Herinrichting gebied Lange Mees’ gepresenteerd aan alle geïnteresseerde bewoners uit het plangebied. Tijdens die avond is toegelicht welke stappen er zijn gezet, wat de kansen en beperkingen zijn en wat de stand van zaken op dat moment was. Hieronder is de presentatie, het verslag en het gepresenteerd ontwerp binnenkort te downloaden.

Van voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp

Het voorlopig ontwerp lag in september en oktober 2023 ter inzage bij de balie van het gemeentehuis. Het was ook online te bekijken. Er zijn in die periode 21 zienswijzen binnengekomen.

Sommige zienswijzen hebben geleid tot een aanpassing van het ontwerp. Het aangepaste ontwerp is op 9 januari 2024 vastgesteld door het College van Burgermeeste en Wethouders. Daarmee heeft het ontwerp de status definitief gekregen.

Bekijk het Definitief ontwerp ‘Herinrichting gebied Lange Mees’ (PDF, 3.7 MB)

Technische uitwerking en contracteren aannemer

Vanuit het definitief ontwerp zijn de technische uitvoeringstekeningen gemaakt. Op basis van die uitvoeringstekeningen wordt het aannemerscontract gemaakt. Dit doen wij in het voorjaar 2024.

Dan gaan we met dat contract plus de uitvoeringstekeningen het inkoopproces in om een aannemer te contracteren. Dit proces hopen wij in oktober 2024 af te ronden. De uitvoering buiten in de straten begint kort daarna.

Over die planning en fasering volgt meer informatie, nadat we een aannemer hebben gecontracteerd.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek