Herinrichting gebied Lange Mees

De gemeente Veldhoven gaat de straten in het gebied tussen Lange Mees, Merefeltstraat, De Witstraat en de Burg. Van Hoofflaan een flinke opknapbeurt geven. Hierbij staat ook het aanpassen van de buurt aan het veranderende klimaat centraal. We gaan de buurt klaar maken voor de toekomst.

De straten die we aan willen pakken zijn: Lange Mees, Merefeltstraat, Sledsenpad, Evestraat, Boekweitstraat, Zoestraat, Lange Kruisweg, Hoenderakkerstraat en Wolfakkerstraat.

Meedenken

Als bewoner van een van deze straten weet u als geen ander wat de mooiste plekken van de buurt zijn, maar ook wat er beter kan. Daarom zijn we met buurtbewoners in gesprek over de herinrichting. Zo organiseerden we een aantal klankbordavonden sinds het najaar van 2022.

Eerste bijeenkomst klankbordgroep

Tijdens de klankbordavond van 7 december 2022 presenteerden we hoe de herinrichting in zijn werk gaat. U kunt de bijbehorende documenten hieronder downloaden.

Tweede bijeenkomst klankbordgroep

Op 19 januari 2023 is de tweede klankbordavond gehouden. Op die avond zijn de stappen tot nu toe toegelicht. Er viel op die avond nog wat te kiezen.

De keuzes worden vervolgens nader uitgewerkt.

De documenten van de avond van 19 januari zijn hieronder te downloaden.

Derde bijeenkomst klankbordgroep

Op 5 juni 2023 hebben we het voorlopige plan voor ‘Herinrichting gebied Lange Mees’ gepresenteerd aan alle geïnteresseerde bewoners uit het plangebied. Tijdens die avond is toegelicht welke stappen er zijn gezet, wat de kansen en beperkingen zijn en wat de stand van zaken op dat moment was. Hieronder is de presentatie, het verslag en het gepresenteerd ontwerp binnenkort te downloaden.

Voorlopig ontwerp herinrichting

Het voorlopig ontwerp laat zien hoe we de straten opnieuw inrichten. Dus waar de stoepen komen, de parkeervakken, de rijbanen en de plant-/boomvakken. Het voorlopig ontwerp ligt tot maandag 16 oktober ter inzage bij de balie van het gemeentehuis. U kunt tijdens openingstijden terecht en hoeft geen afspraak te maken. 

Bekijk het voorlopig ontwerp digitaal (PDF, 4.0 MB)

Zienswijze indienen

U kunt van maandag 4 september tot maandag 16 oktober 2023 op het ontwerp van de plannen reageren. Stuur uw reactie per post aan:

College van Burgemeester en Wethouders, Meiveld 1, 5501 KA Veldhoven.

Vermeld in uw brief bij het onderwerp 'Zienswijze ontwerpplan herinrichting Lange Mees e.o.'. U kunt uw brief ook afgeven aan de balie van het gemeentehuis.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek