Oktober, november en december

Theater de Schalm: Concert van de Eeuw "100 op een hoop"

Onder de titel ‘100 op een Hoop’ is in theater De Schalm een show te zien met koren, orkesten, muzikanten, acteer-, dans- en zangtalent uit Veldhoven. Er zijn voor enkele voorstellingen nog kaartjes te koop. Dus wees er snel bij!

www.hetconcertvandeeeuw.nl

Sparen voor historisch plaatjesboek

In het kader van 100 jaar Veldhoven kunnen inwoners van Veldhoven een album krijgen waarin ze stickers kunnen sparen over 15 historische thema’s. Van woensdag 8 september tot en met dinsdag 16 november worden de plaatjes verstrekt bij aankopen vanaf 10 euro bij deelnemende winkeliers in het Citycentrum of een van de Veldhovense Jumbovestigingen. Deelnemende winkeliers zijn te herkennen aan een poster op het raam en te vinden op www.citycentrum.nl.

Expositie Flowerpower de Kunstpraktijk

Een expositie in het kader van het 100-jarig jubileum van Veldhoven. Bij een jubileum horen bloemen, daarom maakten tien kunstenaars nieuw werk in de vorm van schilderingen, 3D, installaties en grafische kunst. Meer informatie: www.dekunstpraktijk.nl

De Kunstpraktijk: Expositie In de voetsporen van Henk Scheepens

In het kader van Veldhoven 100 jaar presenteert De Kunstpraktijk een tentoonstelling rond de schilder Henk Scheepens (1933). De tentoonstelling wordt geopend op zondag 7 november 2021 om 15.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op de website van De Kunstpraktijk.

Start nieuwe carnavalsjaar 13-11-2021

Na een veel te lange tijd van gedwongen rust pakt Stichting Organisatie Karnaval Veldoven groots uit met hèt beginfistje van carnaval in Rommelgat. Met Steekske Los! op zaterdag 13 november 2021 in Theater De Schalm wordt het nieuwe carnavalsseizoen geopend. Met een fantastisch muzikaal programma waarbij er landelijk en lokaal bekende artiesten het podium zullen bestormen. Meer informatie op https://www.rommelgatdesgonste.nl/#nieuws

Museum ’t Oude Slot: Expositie Veldhoven 100 jaar

Een tentoonstelling met verhalen, foto’s en historische voorwerpen rond vijf thema’s: industrialisatie, religie, sport, cultuur en gemeente. De expositie is te bezoeken op woensdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.museumoudeslot.nl.

De kracht van Veldhoven | En dat al 100 jaar!

De Veldhovense serviceclubs, netwerkclubs en ondernemersverenigingen organiseren een gezamenlijk event in theater de Schalm onder de titel Veldhoven Verbindt. Tijdens deze avond wordt de Veldhovense Ondernemers Trofee uitgereikt en de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar bekend gemaakt. Er is een flitsend infotainmentprogramma en de avond wordt afgesloten met een gezellige borrel. 

Kaarten zijn nu al verkrijgbaar via de website van Veldhoven Verbindt
De Kracht van Veldhoven is op vrijdag 19 november 2021 vanaf 19.30 uur.