Medegebruik busbanen

Busbanen en -stroken in Veldhoven zijn bestemd voor lijn- en/of autobussen. Voor sommige andere voertuigen is het mogelijk om een ontheffing aan te vragen voor het gebruik van bepaalde busbanen in Veldhoven.

Lijn- en/of autobussen kunnen zonder ontheffing gebruikmaken van de busbanen en/of –stroken in de gemeente. De gemeente Veldhoven heeft beleidsregels voor het medegebruik van de busbanen door andere voertuigen. De gemeente kan voor bepaalde voertuigen ontheffing verlenen. Bekijk de beleidsregels voor het medegebruik van de busbanen door andere voertuigen.

Ontheffing aanvragen

Als u voldoet aan de gestelde voorwaarden kunt u een aanvraag doen voor een ontheffing voor het gebruik van bepaalde busbanen in Veldhoven. Dit doet u via het Aanvraagformulier ontheffing gebruik busbanen (PDF, 139.5 kB).

Prijs

€ 33,05 per ontheffing.

Van 1 ontheffing kunt u met maximaal 1 voertuig gelijktijdig gebruikmaken. Wilt u met meerdere voertuigen gelijktijdig gebruikmaken van de ontheffingsmogelijkheid, vraag dan meer ontheffingen aan. In het aanvraagformulier geeft u aan hoeveel ontheffingen u wilt aanvragen. De kosten vermenigvuldigen we dan met het aantal ontheffingen. Voor betaling van de kosten ontvangt u van ons een factuur.

Reactie

U ontvangt binnen 4 weken een reactie op uw aanvraag.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek